Puranja prepletenka
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii , Mesne jedi
Priprava
1. Pečico prižgite na 220 °C.
2. Puranje oščke prepražite.
3. Testo za pico razvaljajte na debelino 5 milimetrov (če uporabljate kupljeno testo, je to že razvaljano) in ob strani narežite na centimeter široke trakce.
4. Sredino premažite s pestom, obložite z rezinami pršuta in koščki purana ter posujte s sirom.
5. Trake testa prepletite čez nadev in premažite z jajcem.
6. Pecite v pekaču na peki papirju na 220 °C približno 20 minut.
Testo se med prepletanjem zelo raztegne, zato priporočamo, da ga razdelite na polovico. Iz 400 g testa lahko pripravite 2 večji prepletenki ali 4 manjše.
Za ogled video recepta kliknite PURANJA PREPLETENKA | Kategorija: Mesne jedi
Sestavine za 4 osebe
- 1 zavitek testa za pizzo (400 g) ali 300 g domačega testa za pizzo
- 200 g puranjih prsi, narezanih na koščke
- 2 žlici pesta genovese
- 150 g naribanega sira
- nekaj rezin pršuta
- razžvrkljano jajce za premaz