Pustni obročki
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii , Sladice
Priprava
1. Pečico prižgite na 220 stopinj.
2. V prvi posodi zmešajte mokre sestavine: najprej razžvrkljajte jajca s pinjencem, primešajte razstopljeno maslo in vaniljo.
3. V drugi posodi, ki naj bo malce večja, saj boste pozneje vanjo prilili tudi mokre sestavine, pomešajte suhe sestavine: moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
4. Mokre sestavine prilijte suhim in z metlico pomešajte v gladko zmes.
5. Maso razporedite v modelčke za ameriške krofe do dveh tretjin. Najlažje in najenakomerneje boste maso razporedil, če si boste pomagali z dresirno vrečko.
6. Obročke pecite od 8 do 10 minut na 220 stopinjah.
Kolački so najboljši še topli, če pa jih boste okrasili z raznimi prelivi in posipi, počakajte, da se ohladijo.
Krofe ali obročke lahko okrasite z raznimi glazurami, mrvicami in drugimi sladkimi dekorativnimi elementi. Odlični so premazani s kremnim sirčkom, ki se mu doda mleti sladkor in barvo. Zagotovo pa ne boste zgrešili s čokoladnim prelivom.
Sestavine za 4 osebe
- 250 g moke
- 100 g sladkorja
- 8 g pecilnega praška
- ščepec soli
- 200 ml pinjenca
- 2 jajci
- 40 g raztopljenega masla
- žlica ruma
- vanilja