Ruladice iz pljučne pečenke
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Mehke kose pljučne pečenke stanjšamo s pritiskom prstov ali kladivom za meso, vendar smo pri tem zelo nežni, saj je ta kos mesa zelo mehak.
2. Koščke mesa obložimo z baziliko in pršutom, zvijemo kot ruladice in na sredini prebodemo z zobotrebcem, da lažje obdržijo obliko.
3. Zvitke popečemo na vseh straneh na malce maščobe.
4. Dodamo strt česen, ko ta zadiši, prilijemo vino.
5. Malce pokuhamo, nato pa prilijemo še paradižnikovo mezgo, posolimo in popramo.
6. Goveje zvitke pustimo na ognju še 5 minut.
Zvitke lahko nadevamo z različnimi zelišči in suhimi mesninami. Namesto paradižnikove mezge lahko uporabimo smetano in govejo jušno osnovo.
Da mesa ne bi prekuhali, ga predenemo iz ponve na krožnik, preden vlijemo paradižnikovo mezgo, smetano ali jušno osnovo. Šele ko omaka malce povre in se s tem zgosti, meso vrnemo v ponev. Okus še obogatimo, če omaki dodamo popražene pinjole.
Sestavine za 4 osebe
- 8 tanjših kosov pljučne pečenke
- nekaj listov bazilike
- 8 rezin pršuta
- nekaj strokov česna
- 1 do 2 dl rdečega vina
- 3 dl paradižnikove mezge
- sol in poper