Skutni vaflji z jabolki
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Jabolka narežemo na rezine in jih dušimo z malce vode, da se zmehčajo. Primešamo med ali drugo sladilo.
2. Beljake stepemo v sneg.
3. V večjo posodo stresemo skuto, 3 rumenjake, prilijemo mleko, dodamo vaniljev sladkor, tretjino dušenih jabolk in zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo še moko in ročno zmešamo v homogeno zmes.
4. Dodamo še beljake, ki jih nežno umešamo v maso za vaflje.
5. Vaflje spečemo v pekaču za vaflje, čas peke pa prilagodimo navodilom posamezne naprave.
6. Postrežemo s preostankom dušenih jabolk in stepeno sladko smetano. Za bolj zdravo različico svetujemo, da uporabite grški jogurt z medom.
Za ogled video recepta kliknite SKUTNI VAFLJI Z JABOLKI.
Sestavine za 4 osebe
- 250 g skute
- 80–100 ml mleka
- 100 g moke
- 7 g pecilnega praška
- 2 vaniljeva sladkorja
- 3 jajca
- 3 jabolka
- 2 žlici medu, sladkorja ali drugega sladila po želji cimet
- Dodatki: stepena smetana, grški jogurt z medom