Steak na tortilji iz slovenske uležane govedine
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
Priprava
1. Pripravimo mešanico začimb za vtiranje:
enaka razmerja grobe soli, popra in ostalih
naštetih sestavin zmešamo v
terilniku ali skodelici.
2. Mešanico s krožnimi gibi vtremo v meso.
3. Ponev močno segrejemo in meso pečemo na
vsaki strani 4 minute (središčna
temperatura je 65 do 70 stopinj).
4. Ko je meso pečeno, ga postavimo na desko in počakamo nekaj minut.
5. Med tem popečemo tortilje, jih namažemo
s sirom nacho in obložimo s papriko,
narezano na trakce.
6. Na tanke koščke narežemo tudi meso in z
njim prav tako obložimo tortilje.
Za ogled videorecepta kliknite: STEAK NA TORTILJI IZ
SLOVENSKE ULEŽANE GOVEDINE.
Sestavine za 4 osebe
- 2 kosa uležane govedine za steak
- 4 tortilje
- 4 žlice nadeva nacho
- 1 rdeča paprika, narezana na trakce
- 1 zelena paprika, narezana na trakce
- mešanica za vtiranje: sol in poper, rdeča paprika, rjav sladkor
- česen v prahu