Takitosi iz pečice po navdihu Tine Robnik
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii , Mesne jedi
Priprava
1. Pečico prižgemo in nastavimo na 200 stopinj.
2. Čebulo in piščančje meso popražimo. Solimo in popramo ter začinimo z začimbno mešanico Taco.
3. V posodo damo naribano zelje in korenček ter primešamo praženega piščanca. Dodamo še nariban sir in vse dobro pomešamo.
4. Jajce razžvrkljamo. Tortiljo namažemo s kislo smetano. Na koncu jo, kjer bomo začeli z zvijanjem, obložimo z nadevom, na drugem koncu pa namažemo z razžvrkljanim jajcem. Tesno zvijemo in prestavimo na pekač. Postopek ponavljamo tako dolgo, dokler ne zmanjka sestavin.
5. Tortilje premažemo z razžvrkljanim jajcem in jih postavimo v pečico za 20 minut. Postrežemo z mehiškimi omakami.
Kategorija: mesne jedi
Sestavine za 4 osebe
- 12 tortilj
- 1 piščančja prsa (mleta)
- 1 čebula
- 2 žlici začimbne mešanice Taco
- rdeče zelje (naribano)
- belo zelje (naribano)
- korenček (nariban)
- sir (nariban)
- 1 mala kisla smetana
- 1 jajce
- sol, poper
- mehiške omake za postrežbo