Tortice iz mini palačink
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii , Sladice
Priprava
1. Jogurt, rumenjaka, sol in vanili sladkor zmešamo z metlico ročno ali si pomagamo s paličnim oz. električnim mešalnikom.
2. Zmesi primešamo moko, pecilni, sol in sladkor.
3. Beljake stepemo in jih nežno primešamo v zmes iz jogurta.
4. Ponev segrejemo in malce naoljimo.
5. Nadev za palačinke z žlico ali majhno zajemlako zlijemo v ponev, pri tem pa pazimo, da je debela približno pol centimetra in velika največ 10 centimetrov. Ker palačinke za serviranje zlagamo eno na drugo, da dobimo mini tortice, pazimo, da so približno enako velike.
6. Palačinko obrnemo, ko naraste in se na površini začnejo delati mehurčki. Pečena je, ko je zlatorjava.
7. Jed serviramo: Poljubno število palačink zložimo eno na drugo, vmes pa jih lahko namažemo s stopljeno čokolado, marmelado ali lešnikovim namazom. Po vrhu jih prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo s sadjem.