Tuševa pogača
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii , Mesne jedi
Priprava
1. Vodo in mleko rahlo segrejemo in dodamo sladkor, olje ter kvas. Pustimo 10 minut, da se kvasovke prebudijo.
2. Tekočino prilijemo moki s soljo in vse skupaj gnetemo 5 minut. Pustimo, da vzhaja 30 minut in ponovno gnetemo 5 minut. Testo prestavimo na pekač, obložen s peki papirjem, in ponovno vzhajamo 30 minut.
3. Vzhajano testo razpotegnemo po pekaču in vanj vtisnemo koščke narezane kranjske klobase, rezine rdeče čebule in prepolovljene paradižnike. Pokapljamo z oljčnim oljem.
4. Pečemo na spodnji rešetki približno 17 minut v predhodno ogreti pečici na 250 stopinj.
Sestavine za 4 osebe
- 350 g moke
- 150 ml vode
- 100 ml mleka
- 8 g soli
- pol kocke kvasa
- žlica sladkorja
- žlica oljčnega olja
- 6 češnjevih paradižnikov
- pol kuhane kranjske klobase
- 1 manjša rdeča čebula