Vegetarijanska napihnjenka
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Pečico prižgemo na 250 stopinj. Železno ponev ali pekač potisnemo v pečico, da se segreje.
2. Jajca razžvrkljamo in prilijemo mleko, pinjenec, dodamo moko in sol ter dobro pomešamo v gladko zmes.
3. Na razbeljeno ponev damo košček masla in ko se raztopi, prilijemo jajčno zmes.
4. Postavimo v pečico za 12 do 15 minut oz. dokler se zmes ne dvigne in po robovih zlatorjavo zapeče.
5. Še vročo napihnjenko potresemo z rukolo, popečenimi šampinjoni, češnjevim paradižnikom in gorgonzolo.
6. Popopramo in dosolimo po okusu, nato pa uživamo v bogati jajčni omleti.
V kolikor nimate železne ponve, lahko uporabite pekač.
Sestavine za 4 osebe
Sestavine za napihnjenko
Sestavine za nadev