Velikonočna solatka
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii , Solate , Zelenjavne jedi
Priprava
1. Jajca postavimo v kozarec in jih prelijemo s kisom vložene rdeče pese. Tako jih pustimo od 15 do 30 minut.
2. Pripravimo testene košarice: iz testa za pico izrežemo štiri kroge, ki jih poveznemo čez narobe obrnjene skodelice ali posodice za sufle (te obložimo s papirjem za peko). Iz testa izrežemo tudi trakce, širine 1 cm, iz katerih spletemo kitke. Dolžino prilagajamo premeru posodic, na katerih pečemo košarice. Kite ovijemo na rob testenih krogov in vse skupaj premažemo z rumenjakom. Pečemo jih v pečici pri 200 stopinjah 20 minut.
3. Obarvana jajca prerežemo na pol in izdolbemo rumenjak.
4. V posodici gladko zmešamo nadev: izdolbene rumenjake, kremni sirček, hren, sol in poper.
5. Kocke velikonočne šunke hrustljavo popečemo v ponvi.
6. Nadev s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na jajčne polovice.
7. Sestavimo solato: na vsak pečen list iz testa nadevamo motovilec, nanj položimo po dve polovički nadevanih jajčnih polovic, nato pa še vse skupaj posujemo s popečeno velikonočno šunko.
Kategorija: recepti za solate
Sestavine za 4 osebe
- 4 trdo kuhana jajca, olupljena
- kisova tekočina enega kozarca vložene rdeče pese (400 g)
- 3 žlice kremnega sirčka
- 1 zvrhana žlica hrena
- sol in poper
- 1 rumenjak
- 1 zavitek testa za pico
- motovilec
- kos velikonočne šunke, narezane na majhne kocke