Velikonočna štruca
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.
2. V skledi zmešamo moko s soljo, pecilnim praškom, sodo bikarbono in koščki velikonočne šunke.
3. Prilijemo pinjenec oz. mleko z nekaj kapljicami limone in olje ter na hitro zamesimo testo, da se vse sestavine povežejo.
4. Maso razdelimo na dva dela: na prvi del postavimo kuhana jajca in prekrijemo z drugim delom mase. Z rokami oblikujemo v štruco.
5. Štruco postavimo v pekač, premazan z oljem ali obložen s peki papirjem, ter pečemo 35 minut.
Sestavine za 4 osebe
- 350 g moke
- 1 žlica pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička soli
- 150 do 200 g velikonočne šunke, narezane na koščke
- 200 g korenčka, narezanega na kocke in skuhanega
- 300 ml pinjenca ali mleka z nekaj kapljicami limone
- 2 do 3 trdokuhana jajca