Zrolana lazanja
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Testenine za lazanjo prevremo v vodi, da se malce zmehčajo (3 minute), nato pa jih odlagamo na krpo, listič ob listič, da se ne zlepijo.
2. Rikoti dodamo muškatni orešček, beli poper, sol in jajce ter premešamo.
3. Pekač premažemo z maščobo.
4. Testenine za lazanjo namažemo z rikoto, dodamo popečene bučke oziroma korenček, mocarelo in zvijemo. Zvitke navpično postavljamo enega zraven drugega, dokler ne napolnimo celotnega modela.
5. Lazanjo postavimo v pečico na 200 stopinj za 20 minut.
Sestavine za 4 osebe
- približno 350 g testenin za lazanjo
- 2 bučki, narezani na tanke rezine in popečeni
- 2 večja korena, narezana na tanke rezine
- 250 g rikote
- 1 jajce
- ščep muškatnega oreščka
- 250 g naribane mocarele