Churrosi
- Težavnost 2
- Okusi sveta
Priprava
- V ponev daj maslo, sladkor, sol in vodo ter segrevaj, da se maslo stopi. Dodaj še moko in mešaj, da se testo oblikuje v kepo.
- Odstavi z ognja in v testo umešaj jajca, dodaj pa še cimet.
- V voku segrej olje in počakaj, da postane res vroče.
- Testo naloži v pekovsko vrečko za iztiskanje, pri vsakih iztisnjenih 10 cm testa iz vrečke ga prekini in churrose popraži v olju.
- Praži jih 5 do 6 min, odcedi na papirnatih brisačah, potresi s sladkorjem v prahu in postrezi.
- Še bolj slastni bodo, če jih boš pomakal v stopljeno čokolado.
Preveri video recept:
Sestavine za 4 osebe
- 25 g kristalnega sladkorja Tuš
- 50 g masla
- 1/2 žličke soli
- 150 ml vode
- 125 g gladke pšenične moke Tuš
- 2 posebno rumeni jajci iz hlevske reje Meja Šentjur
- 1 žlica mletega cimeta Maestro
- 1 l sončničnega olja Tuš
- sladkor v prahu