Kvinoja v solati

  • Težavnost 2
  • Okusi sveta

Priprava

  1. Kvinojo pripravi po navodilih na embalaži.
  2. V ponvi segrej olje in 4 minute praži čičeriko skupaj s šparglji.
  3. Paradižnik in sladko papriko nareži na majhne koščke ter vse stresi v skledo.
  4. Na koncu dodaj pesto in potresi z nekaj mlade čebule.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 150 g kvinoje
  • 100 g drobnih zelenih špargljev
  • 150 g kuhane čičerike
  • 125 g češnjevega paradižnika
  • 100 g popečene sveže rdeče, zelene in rumene paprike
  • 1/2 žlice ekstra deviškega oljčnega olja z zaščiteno označbo porekla Iliada
  • 90 g pesta po genoveško Barilla
  • 2 mladi čebuli

Priporočamo tudi