Rdeče jagodičevje – pita z drobljencem

  • Težavnost 2
  • Okusi sveta

Priprava

  1. Pečico segrej na 180 °C.
  2. V skledi zmešaj maslo, moko in sladkor. Z dvema nožema hkrati sekljaj testo in sproti mešaj, da dobiš drobljenec.
  3. Pekač namasti z maslom in vanj vtisni 2/3 testa. Pusti počivati v hladilniku 30 min.
  4. Rdeče jagodičevje operi in razporedi po ohlajenem testu.
  5. Po vrhu razdrobi preostanek testa in daj v pečico za približno 25 min.
  6. Počakaj, da se ohladi, potresi z mandljevimi lističi in uživaj.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 150 g namenske moke za kvašeno in vlečeno testo Intes
  • 70 g ovsenih kosmičev Tuš
  • 75 g surovega masla Tuš in še nekaj dodatnega za namastitev pekača
  • 75 g kristalnega sladkorja Tuš
  • 40 g mandljev v lističih
  • 100 g rdečega jagodičevja

Priporočamo tudi