Strašljiva jajčka s pajki

Priprava

  1. Jajca postavimo v kozico s hladno vodo, jih zavremo in na zmernem ognju kuhamo še 10 min.
  2. Ko so kuhana, jih postavimo v hladno vodo. Ohlajena jajca olupimo, prerežemo na polovico ter rumenjake ločimo od beljakov.
  3. Rumenjake v manjši posodi z vilicami pretlačimo, jim dodamo majonezo, gorčico, kurkumo, baziliko, sol in poper. Po potrebi dodamo še nekaj kapljic vode, da dobimo bolj kremasto zmes.
  4. Z rumenjakovo kremo nato napolnimo vsako izmed polovic jajčkov.
  5. Na vsako dodamo po enega pajka iz črnih oliv. Pajka naredimo tako, da olivo po dolžini prerežemo na polovico. Ena polovico bomo uporabili kot pajkov trup, drugo polovico pa po širini razrežemo na 6 trakov, da dobimo pajkove noge.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 6 jajc
  • 12 črnih razkoščičenih oliv
  • 2 čajni žlički majoneze
  • 1 čajna žlička gorčice
  • ščepec kurkume
  • ščepec bazilike
  • sol in poper po okusu

Priporočamo tudi