Jabolčna marmelada na hitro

Priprava

  1. Jabolka operemo, olupimo in narežemo na manjše koščke.
  2. Stresemo jih v srednje veliko kozico, dodamo sok limone, vaniljev sladkor in cimet.
  3. Na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se jabolka zmehčajo in spustijo tekočino.
  4. Dodamo rum in želirni sladkor. Vse skupaj kuhamo še približno 30 – 40min oziroma toliko časa, da se marmelada zgosti.
  5. Tik pred koncem lahko s paličnim mešalnikom zblendamo večje koščke jabolk.
  6. Pokuhamo še kakšno minuto, nato pa z marmelado napolnimo kozarčke, ki jih nato zavijemo v krpo, da se počasi ohlajajo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 10 sladkih jabolk
  • sok 1 limone
  • 1 vaniljev sladkor
  • 0,5 dl ruma
  • 1 zvrhana čajna žlička mletega cimeta
  • 5 jušnih žlic želirnega sladkorja

Priporočamo tudi