Jabolčna marmelada na hitro
- Težavnost 2
- Hitri Recepti , Jesenske jedi , Sladice , Zajtrki
Priprava
- Jabolka operemo, olupimo in narežemo na manjše koščke.
- Stresemo jih v srednje veliko kozico, dodamo sok limone, vaniljev sladkor in cimet.
- Na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se jabolka zmehčajo in spustijo tekočino.
- Dodamo rum in želirni sladkor. Vse skupaj kuhamo še približno 30 – 40min oziroma toliko časa, da se marmelada zgosti.
- Tik pred koncem lahko s paličnim mešalnikom zblendamo večje koščke jabolk.
- Pokuhamo še kakšno minuto, nato pa z marmelado napolnimo kozarčke, ki jih nato zavijemo v krpo, da se počasi ohlajajo.
Sestavine za 4 osebe
- 10 sladkih jabolk
- sok 1 limone
- 1 vaniljev sladkor
- 0,5 dl ruma
- 1 zvrhana čajna žlička mletega cimeta
- 5 jušnih žlic želirnega sladkorja