Praznični kolač s suhim sadjem

Priprava

  1. Vse sestavine za kolač, razen suhega sadja, združimo in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Na koncu dodamo še suho sadje in premešamo.
  2. Maso zlijemo v namaščen in pomokan pekač ter pečemo na 180 °C približno 25 min.
  3. Medtem pripravimo preliv, tako da vse sestavine za preliv zmešamo z metlico.
  4. Ko je kolač pečen, ga pustimo nekaj minut počivati, nato pa prelijemo s prelivom in postrežemo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Za maso:

1 lonček jogurta

2 jogurtova lončka moke

3/4 jogurtovega lončka olja

1 jajce

100 g suhega sadja po izbiri

1/2 zavitka pecilnega praška

1/2 čajne žličke kardamoma

1 čajna žlička cimeta

Za preliv:

200 g kremnega sira

4 velike žlice mleka

120 g sladkorja

1 zavitek limonovega sladkorja

Priporočamo tudi