Slovenska potica Slovenske dobrote najbolj inovativno živilo leta
- 1
Slovenska potica Slovenske dobrote je bila po izboru Inštituta za nutricionistiko nagrajena kot Najbolj inovativno živilo leta 2016 v skupini finega pekovskega peciva. Tradicionalno sladico v Sasteli Ljutomer pripravljeno po tradicionalnem postopku iz naravnih sestavin, brez vseh umetnih dodatkov. Kupcem je na voljo v vseh Tuševih supermarketih.
Praznična sladica z orehi zaznamuje slovensko kulturo, tradicijo in nacionalno identiteto; vse te lastnosti pa so tako v obliki kot v izdelavi zajete v Slovenski potici Slovenske dobrote. Testo je namreč ročno narejeno iz slovenske moke in masla, nadev pa iz orehov brez dodatkov.
Potica kot so jo pekle naše babice je vsem kupcem na voljo v zamrznjeni obliki, tako jo le odmrznejo, potresejo s sladkorjem in postrežejo. Lahko jo tudi dopečejo v pečici, najbolje v keramičnem modelčku oz. tradicionalni keramični Slovenski potičnici Keramike Bojnec, izdelana v Keramični tovarni Liboje z dvestoletno tradicijo. Prava slovenska potičnica je bila razvita posebej za Slovensko potico z namenom, da omogoča dopeko in daje potici pristen okus in slavnostno obliko krone.
»Vse skupaj še nadgradi inovativna embalaža z dodanim prtičkom v obliki idrijske čipke. Celoten izdelek kot sinonim slovenske kulinarične kakovosti in tradicije ima tako več kot dovolj razlogov za uvrstitev med letošnja najbolj inovativna živila,« pravijo v Tušu, kjer so izredno ponosni na priznanje Inštituta.
Slovenska potica je hkrati čudovito osebno, kulinarično in poslovno darilo, hkrati pa daje priložnost, da je na preprost način dosegljiva skozi celo leto in ne samo ob praznikih. Izdelek ponazarja slovensko kulturo in identiteto, ki ponaša Slovenijo kot edinstveno kulinarično destinacijo v svet.