Slovenske dobrote na sejmu Agra kuhal Tušev chef Tomaž Škvarč Lisjak
- 1
Sobotno otvoritev največjega slovenskega kmetijsko-živilskega sejma je
popestril Tušev dan, v katerem je obiskovalce v Agrini kuhinji kulinarično
razvajal Tušev Chef Tomaž Škvarč Lisjak. Udeležencem je pripravil tradicionalne
slovenske dobrote, ki jim je vdahnil tudi noto sodobnosti.
Slovenske dobrote na sejmu Agra kuhal
Tušev chef Tomaž Škvarč Lisjak
25. avgust 2014
Sobotno otvoritev največjega slovenskega kmetijsko-živilskega sejma je
popestril Tušev dan, v katerem je obiskovalce v Agrini kuhinji kulinarično
razvajal Tušev Chef Tomaž Škvarč Lisjak. Udeležencem je pripravil tradicionalne
slovenske dobrote, ki jim je vdahnil tudi noto sodobnosti.
Dejavno poletje, v katerem je
zmagovalec druge sezone šova Gostilna išče šefa učil kuhati otroke iz socialno
ogroženih družin, je Tomaž Škvarč Lisjak tudi zaključil kuharsko. Tokrat je kot
Tušev Chef popestril otvoritveni dan sejma Agra v Gornji Radgoni in
obiskovalcem pripravil tradicionalne slovenske dobrote na sodoben način. Na
mizi so se znašli ajdovi jeziki iz Trdinove ajde, Trdinova ajdova kaša z domačo
kranjsko klobaso in jurčki, slovenska solata freska, štruklji iz tatarske ajde,
skutini štruklji s prelivi kot so jogurtova krema ter jabolčna čežana z
orehi. Tako je dokazal ne le, da mu je vrtenje kuhalnice domače pri
vrhunskih slovenskih jedeh, temveč tudi, da inovativnost ne pozna meja.