Tuš združuje lokalne pridelovalce pod blagovno znamko Slovenske dobrote
- 1
V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, že 25 let verjamejo v
moč lokalno pridelanih izdelkov in sodelovanje s slovenskimi pridelovalci. Te
so povezali pod skupno blagovno znamko Slovenske dobrote, ki kupcem na njihovih
policah širom Slovenije ponuja izbiro najboljših lokalnih izdelkov. Nova
premium linija Slovenske dobrote je sestavljena iz slovenskih lokalno
pridelanih izdelkov, katere odlikuje čim bolj sonaravna pridelava surovin ter
tradicionalni ali inovativni postopki izdelave. Tako v Tušu skrbijo za razvoj
slovenskega gospodarstva in ohranjanje delovnih mest, hkrati pa so storili
korak naprej k povezanosti manjših najboljših slovenskih pridelovalcev, ki bi
sami težje prodrli na trg.
Kot
odgovoren slovenski trgovec se v Tušu zavedajo vloge v slovenskem prostoru in
že vrsto let sodelujejo z lokalnimi pridelovalci hrane in dobavitelji. Sodelovanje
je z današnjim dnem dobilo povsem nov vidik, saj je podjetje lansiralo novo
linijo premium izdelkov Slovenske dobrote, v kateri povezujejo slovenske
proizvajalce najbolj kakovostnih lokalnih izdelkov. Izdelke odlikuje čimbolj
sonaravna pridelava surovin, slovenske sestavine ali tradicionalni način
izdelave. V liniji izdelkov Slovenske dobrote so združeni Slovenski štruklji,
tradicionalne mesne dobrote, prekajene z bukovimi drvmi, ročno izdelani mlečni
izdelki iz polnovrednega mleka, tradicionalni mlevski izdelki, slovenski sokovi
Jabolčnik, konopljina semena s štajerskih polj ter slovenska keramika.
Ob
lansiranju nove prestižne znamke lokalno pridelanih Slovenskih dobrot je Anja
Marjetič, vodja korporativnega komuniciranja v Tuš-u, povedala: »V Tušu
verjamemo v moč lokalno pridelanih izdelkov in povezanosti ljudi, ki zaupajo v
kakovost domačih izdelkov. Naša prizadevanja so zasijala v povsem novi luči,
saj so Slovenske dobrote plod skupnega prizadevanja vseh deležnikov v procesu
od semena do izdelka. S takšnimi dejanji uresničujemo vizijo slovenskega
trgovca, saj želimo, da tudi kupci Slovenijo začutijo preko izvrstne
kulinarike, povezovanja znanja in delovnih mest, spoštovanja tradicije in
slovenske kulture, ki se zrcali v izdelkih Slovenskih dobrot.«
Proizvajalci
širom Slovenije združeni v Slovenskih dobrotah
Slovenske
dobrote proizvajajo manjši lokalni proizvajalci, ki bi sami težko
razvili izdelek in ga umestili na tržišče. S skupnimi prizadevanji je tako nova
linija primer dobre prakse povezovanja kmetov in ostalih deležnikov v procesu.
Hkrati pa je zagotovljena kratka dobavna veriga, saj pridejo izdelki od
proizvajalca oz. dobavitelja direktno na prodajne police.
Tako
so izdelki iz polnovrednega mleka krav iz krajinskega parka Goričko ročno
narejeni in do prodajnih mest odpeljani takoj po izdelavi. V novi liniji
kraljujejo tudi pristni Slovenski štruklji iz Tatarske ajde, s tipično
zeleno barvo, ki jo je pred 200 leti k nam s Češkega pripeljal Žiga Zois. Drugi
inovativni izdelki so tradicionalno mleta žita na mlinske kamne in ajdova
kaša, ki jo v Mlinarstvu Rangus luščijo iz zrnc ajde na tradicionalen
način. Prava posebnost je Trdinova ajdova kaša, ki je značilne sive barve in je
ekskluzivno na voljo v naši ponudbi.
V
asortimanu je moč najti tudi sokove iz izbranih starih sort jabolk iz
visokodebelnih sadovnjakov iz Domačije Grčin v Savinjski dolini, konopljino
seme in čaj iz štajerskih polj kmetije Shintler ter ekološka vložena
zelenjava iz družinske biokmetije Zel. Linijo zaokrožuje slovenska
keramika, ki je plod tradicije izdelave posode iz slovenskih glinkopov in
izpolnjene tehnične proizvodnje v keramični tovarni v Libojah, ki ima že več
kot stoletno tradicijo proizvodnje keramike na slovenskih tleh. Dobra slovenska
hrana je bila namreč od nekdaj postrežena v pravih naravnih glinenih posodah, v
omenjeni liniji pa je na keramiko vtisnjena tudi slovenska čipka, ki je
kot simbol iz Slovenije uporabljena tudi v logotipu Slovenskih dobrot.
V
Tušu bodo blagovno znamko Slovenskih dobrot nenehno širili, saj pridelava
kakovostne domače hrane ni pomembna le za prebivalstvo, ki lahko uživa v visoki
hranilni vrednosti pridelkov, temveč pozitivno učinkuje tudi na razvoj
podeželja, ohranja delovna mesta in ohranja kulturno krajino.
Več
informacij o posameznih izdelkih Slovenskih dobrot: http://www.tus.si/catalogue/slovenske-dobrote#0
V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, že 25 let verjamejo v
moč lokalno pridelanih izdelkov in sodelovanje s slovenskimi pridelovalci. Te
so povezali pod skupno blagovno znamko Slovenske dobrote, ki kupcem na njihovih
policah širom Slovenije ponuja izbiro najboljših lokalnih izdelkov. Nova
premium linija Slovenske dobrote je sestavljena iz slovenskih lokalno
pridelanih izdelkov, katere odlikuje čim bolj sonaravna pridelava surovin ter
tradicionalni ali inovativni postopki izdelave. Tako v Tušu skrbijo za razvoj
slovenskega gospodarstva in ohranjanje delovnih mest, hkrati pa so storili
korak naprej k povezanosti manjših najboljših slovenskih pridelovalcev, ki bi
sami težje prodrli na trg.
Kot
odgovoren slovenski trgovec se v Tušu zavedajo vloge v slovenskem prostoru in
že vrsto let sodelujejo z lokalnimi pridelovalci hrane in dobavitelji. Sodelovanje
je z današnjim dnem dobilo povsem nov vidik, saj je podjetje lansiralo novo
linijo premium izdelkov Slovenske dobrote, v kateri povezujejo slovenske
proizvajalce najbolj kakovostnih lokalnih izdelkov. Izdelke odlikuje čimbolj
sonaravna pridelava surovin, slovenske sestavine ali tradicionalni način
izdelave. V liniji izdelkov Slovenske dobrote so združeni Slovenski štruklji,
tradicionalne mesne dobrote, prekajene z bukovimi drvmi, ročno izdelani mlečni
izdelki iz polnovrednega mleka, tradicionalni mlevski izdelki, slovenski sokovi
Jabolčnik, konopljina semena s štajerskih polj ter slovenska keramika.
Ob
lansiranju nove prestižne znamke lokalno pridelanih Slovenskih dobrot je Anja
Marjetič, vodja korporativnega komuniciranja v Tuš-u, povedala: »V Tušu
verjamemo v moč lokalno pridelanih izdelkov in povezanosti ljudi, ki zaupajo v
kakovost domačih izdelkov. Naša prizadevanja so zasijala v povsem novi luči,
saj so Slovenske dobrote plod skupnega prizadevanja vseh deležnikov v procesu
od semena do izdelka. S takšnimi dejanji uresničujemo vizijo slovenskega
trgovca, saj želimo, da tudi kupci Slovenijo začutijo preko izvrstne
kulinarike, povezovanja znanja in delovnih mest, spoštovanja tradicije in
slovenske kulture, ki se zrcali v izdelkih Slovenskih dobrot.«
Proizvajalci
širom Slovenije združeni v Slovenskih dobrotah
Slovenske
dobrote proizvajajo manjši lokalni proizvajalci, ki bi sami težko
razvili izdelek in ga umestili na tržišče. S skupnimi prizadevanji je tako nova
linija primer dobre prakse povezovanja kmetov in ostalih deležnikov v procesu.
Hkrati pa je zagotovljena kratka dobavna veriga, saj pridejo izdelki od
proizvajalca oz. dobavitelja direktno na prodajne police.
Tako
so izdelki iz polnovrednega mleka krav iz krajinskega parka Goričko ročno
narejeni in do prodajnih mest odpeljani takoj po izdelavi. V novi liniji
kraljujejo tudi pristni Slovenski štruklji iz Tatarske ajde, s tipično
zeleno barvo, ki jo je pred 200 leti k nam s Češkega pripeljal Žiga Zois. Drugi
inovativni izdelki so tradicionalno mleta žita na mlinske kamne in ajdova
kaša, ki jo v Mlinarstvu Rangus luščijo iz zrnc ajde na tradicionalen
način. Prava posebnost je Trdinova ajdova kaša, ki je značilne sive barve in je
ekskluzivno na voljo v naši ponudbi.
V
asortimanu je moč najti tudi sokove iz izbranih starih sort jabolk iz
visokodebelnih sadovnjakov iz Domačije Grčin v Savinjski dolini, konopljino
seme in čaj iz štajerskih polj kmetije Shintler ter ekološka vložena
zelenjava iz družinske biokmetije Zel. Linijo zaokrožuje slovenska
keramika, ki je plod tradicije izdelave posode iz slovenskih glinkopov in
izpolnjene tehnične proizvodnje v keramični tovarni v Libojah, ki ima že več
kot stoletno tradicijo proizvodnje keramike na slovenskih tleh. Dobra slovenska
hrana je bila namreč od nekdaj postrežena v pravih naravnih glinenih posodah, v
omenjeni liniji pa je na keramiko vtisnjena tudi slovenska čipka, ki je
kot simbol iz Slovenije uporabljena tudi v logotipu Slovenskih dobrot.
V
Tušu bodo blagovno znamko Slovenskih dobrot nenehno širili, saj pridelava
kakovostne domače hrane ni pomembna le za prebivalstvo, ki lahko uživa v visoki
hranilni vrednosti pridelkov, temveč pozitivno učinkuje tudi na razvoj
podeželja, ohranja delovna mesta in ohranja kulturno krajino.
Več
informacij o posameznih izdelkih Slovenskih dobrot: http://www.tus.si/catalogue/slovenske-dobrote#0