Tuševa premiera novega slovenskega filma Stanje šoka

V Planetih Tuš se filmska jesen nadaljuje z novimi premierami in veselimi, tudi Martinovimi, zabavami. Na velikih platnih bo od četrtka na ogled novi slovenski film Stanje šoka, ob njem pa prihaja še fantazijska akcijska drama Nesmrtni 3D. Minuli konec tedna je bila v kino dvoranah Planetov Tuš po vsej Sloveniji najbolj gledana novost – akcijska kriminalna komedija Oropaj bogataša. Martinov vikend bo posebej živahen v Disco Planetih v Kopru in Celju, v Mariboru bodo za veselo razpoloženje poskrbeli Mambo kingsi, v Kranju pa skupina Calypso.

V Planetih Tuš se novosti tega tedna začenjajo s premiero slovenskega filma Stanje šoka. Pripoved, pod režisersko taktirko Andreja Košaka, je grenka komedija o družini, prijateljstvu, izgubljenih idealih in moči posameznika da premaga sistem. Zgodba je postavljena v leto 1986, ko kovinostrugar Peter Zmazek dobi naziv „samoupravljalca leta“ v tovarni Udarnik in družbeno stanovanje. Od silnega šoka pade v stanje otrplosti, iz katerega mu ne zna pomagati nihče. Deset let Peter sanja v psihiatrični ustanovi svoj komunistični raj, medtem pa razpade država in njegova družina.

Fantazijska akcijska drama Nesmrtni 3D je epska zgodba o izdajstvu, maščevanju in usodi. Brezobzirni kralj Hyperion (Mickey Rourke) vodi svojo krvoločno vojsko na morilski pohod čez Grčijo, da bi našli smrtonosno orožje, ki bo uničilo človeštvo. Za zgodbo filma avtorji niso uporabili resničnega sveta antične Grčije in bronaste dobe, pač pa so ustvarili svoj svet, v katerem se sicer gibljejo olimpijski bogovi in titani, vendar je čisto nekaj posebnega. Pri delu so uporabili najnovejšo tehnologijo 3D in VFX, da so združili sloje digitalno ustvarjenega sveta in resničnost.

Novembrski del Filmskega gledališča v Planetu Tuš Kranj vabi k ogledu vse ljubitelje drugačne filmske produkcije. Ta teden bodo v četrtek predvajali ameriško dramo Drevo življenja, ki je v Cannesu letos prejela zlato palmo za najboljši film. Po ocenah kritikov je to najbolj intimno in hkrati najbolj epsko delo Terrencea Malicka.

V Planetih Tuš v Celju, Mariboru, Kranju, Novem mestu in Kopru so minuli konec tedna našteli 15.926 kino obiskovalcev. Na prvem mestu gledanosti se je znašla novost prejšnjega tedna, akcijska kriminalna komedija Oropaj bogataša (4656 gledalcev). Druga je še ena novost minulega četrtka, fantazijska družinska pustolovščina Tintin in njegove pustolovščine 3D (2766 gledalcev), tretje pa so priljubljene Winxice v filmu Winc Club: Čarobna pustolovščina (2745 gledalcev). Lestvico najbolj gledanih filmov minulega tedna zaključujeta triler Trgovci s časom (1634 gledalcev) in glasbena komedija Footloose (879).

Disco Planeti bodo ta konec tedna napolnjeni z veselim pričakovanjem spremembe mošta v vino. Martinovi veselici bosta v petek v Kopru in v soboto v Celju. Mariborski Panet bodo v petek razvneli Mambo kingsi, v Kranju bo nastopila skupina Calypso. V drugih večerih pa ne bo manjkalo vročih klubskih ritmov.

V Planetih Tuš je jesen barvita tudi z drugimi dogodki. V Kopru potekajo Dnevi orhidej, kjer si lahko na fotografijah ogledate cvetoče kraljice. V celjskem in mariborskem Planetu Tuš je na ogled fotografska razstava Matjaža Očka »Lepota kot umetnost«, v koprskem Planetu Tuš bo v soboto v Poni deželi potekala delavnica Moderni čarovniki in čarovnice. V Planetu Tuš Celje bo od četrtka na ogled tudi razstava ptic in malih glodalcev, kjer boste lahko izvedeli tudi vse o njihovi vzgoji in prehrani.

Podrobnejše opise posameznih filmov in dogodkov ter morebitne spremembe lahko najdete na www.planet-tus.si.