FINALE: 8. maj 2017
- 1
V Kranjski Gori je 8. maja potekalo finale projekta Tuševa kuharska zvezda. Prvo mesto je osvojila ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani, z jedjo Krakovske dobrote, drugo pa ekipa Celja, s Pomladansko postrvjo.
Obe ekipi je strokovna žirija izbrala med 8 ekipami iz vrst kuharjev, natakarjev in turističnih tehnikov, ki so se uvrstile v finale in prihajajo iz različnih srednjih gostinskih šol po Sloveniji. V finale so se uvrstili mladi iz SŠGT Celje, SŠGT Radenci, SŠGT Ljubljana, SŠGT Maribor in SGTŠ Radovljica, ki so strokovni žiriji in obiskovalcem postregli z zanimivim izborom lokalnih jedi.
Na štirih
predtekmovanjih in velikem finalu projekta Tuševa kuharska zvezda, ki je združil
več kot 100 dijakov Srednjih gostinskih šol širom Slovenije, so
izjemno talentirani mladi kuharji, natakarji in turistični vodniki pripravili
najboljšo regionalno glavno jed in tako krepili pripadnost in navezanost na
domače okolje. Finalno tekmovanje za naziv Tuševa kuharska zvezda 2017 pa
je bilo atraktiven uvod v tradicionalni Mednarodni kulinarični festival
Kranjska Gora.
Komisija, ki je ocenjevala ekipe:
Kuharska ekipa
Branko Podmenik (Vodja pivnice Union)
Iztok Gumzej (ISS vodja kulinarike)
Janez Dolšak (vodja članske ekipe Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije)
Alma Rekić (članica Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije)
Simon Bertoncelj (Vodja kuhinje Hotel Toplice Bled)
Tomaž Vozelj (predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije)
Strežna ekipa
Suzana Radman (vodja strežbe Ramada Resort Kranjska Gora)
Predrag Canjko (svetovalec F&B)
Srečko Koklič (Turistično gostinska zbornica Slovenije)
Slavinec Branko (F&B Radenci)
Amir Dizdarevič (vodja strežbe Hotel Toplice Bled)
Strokovna komisija, ki je ocenjevala sladice:
Janez Dolšak, Alma Rekić, Jože Zalar, Cecilija Per, Simon Bertoncelj
RECEPT ZMAGOVALNE
RESTAVRACIJSKE SLADICE >
RECEPT DRUGO
UVRŠČENE RESTAVRACIJSKE SLADICE >