Prvo predtekmovanje: 18. januar 2017
- 1
V sodelovanju z Društvom kuharjev in
slaščičarjev Slovenije v letošnjem letu ponovno iščemo Tuševo kuharsko zvezdo.
V prvem predtekmovanju, ki je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem
Celje, sta žirijo prepričali ekipi inovativn.ih kuharjev, natakarjev in
turističnih tehnikov Srednjih šol za gostinstvo in turizem Radovljica in
Ljubljana. Preko projekta spodbujamo širši interes mladih za poklice v
gostinstvu in turizmu, mlade kuharske zvezde pa predstavljamo širši javnosti,
bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke.
Prenovljen in
osvežen projekt je s prvim predtekmovanjem v Celju postregel s zanimivim
izborom lokalnih jedi, saj se je sedem ekip pomerilo v pripravi restavracijske
sladice in regionalne glavne jedi. Med vsemi je zmagovalno jed, po oceni
strokovnjakov iz Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Žabjo pečenico s korenčkovim pirejem,
kremastim kislim zeljem ter drobljencem iz orehov in ocvirkov, pripravila ekipa
Srednje šole za gostinstvo
in turizem Ljubljana. Drugo uvrščena je bila ekipa Srednje gostinske in turistične šole
Radovljica, ki je pripravila Pečen file zlatovčice s trdinkinim raviolom,
zelenjavnim pirejem in peno kisle smetane.
Ekipo
komisije, ki je ocenjevala tekmovalce, je sestavljal tudi Celjan Marko Magajne,
chef iz restavracije Galerija okusov, ki je leta 2010 postal prva Tuševa
kuharska zvezda.
Komisija, ki je ocenjevala ekipe:
Kuharska ekipa
Iztok Gumzej (ISS vodja Cateringa)
Srečko Koklič (svetovalec DKSS)
Dušan Veršec (Šef kuhinje Terme Olimje)
Mastnak Dejan (Tri lučke)
Marko Magajne (Galerija okusov, Novo Celje,
zmagovalec Tuševe kuharske zvezde l. 2010)
Strežna ekipa
Edvard Kužner (upokojeni profesor na SŠGT
Celje-strežba in turizem)
Tatjana Klinar (vodja gostinstva Termana
Laško)
Matjaž Kovačič (vodja strežbe Unior Zreče)
Predrag Canjko (svetovanje v hotelirstvu)