FINALE: 14. maj 2018

  • 1

Ekipa
Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana je postala dobitnica nagrade projekta Tuševa zvezdica, ki širši javnosti, delodajalcem in
kolegom iz stroke, predstavlja mlade in ambiciozne kuharje, natakarje in
turistične delavce pri njihovih prvih korakih. V super finalu so se pomerili v
pripravi sladice z ekipo dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje,
ki so tako zasedli drugo mesto. Tretje mesto je na koncu pripadlo drugi ekipi
dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani.

 

Vseh devet ekip Srednjih gostinskih in turističnih šol Ljubljana, Celje, Maribor, Radovljica, Novo mesto in Izola se je na finalu na Debelem rtiču pomerilo v pripravi regionalne glavne jedi. Zmagovalca finalnega tekmovanja, ekipi Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani ter SŠGT Celje, pa sta se nato pomirili v  super finalu, kjer sta pripravljali restavracijsko sladico iz sestavin magične škatle. Žirijo, ki je ocenjevala okuse, spretnosti in kreativnosti mladih mojstrov, so sestavljali člani Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, pod vodstvom Tomaža Vozlja, predsednika društva. Posamezno ekipo so sestavljali kuhar, njegov pomočnik, natakar in turistični vodnik, in ki so tekmovali v pripravi hrane, postrežbi ter predstavitvi regije, iz katere ekipa prihaja.


Zmagovalna
ekipa iz Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani je strokovno žirijo
prepričala s pripravo in postrežbo Carskega praženca z glaziranim korenčkom po
ljubljansko, moussom kisle smetane in skute, flambiranih borovnic, espumom mete
in limete ter vaniljevega sladoleda s cvetovi bezga. Zmagovalno ekipo so
sestavljali dijaki SŠGT Ljubljana: Irhad Jusič, Juš Dolničar, Matic Rot, Klara
Bučar, pod mentorstvom profesorjev SŠGT v Ljubljani, Majde Rebolj, kuharstvo,
Polone Ostanek, turizem, Alena Kvrgića, strežba. Z zmago so si poleg
profesionalne posode in nožev Masterpro, priborili štiridnevno strokovno
izobraževanje za celotno ekipo pri priznanih kuharskih mojstrih. Izbirajo
lahko med izobraževanji: Grand Hotel Union Ljubljana (pri chefu Janezu Dolšaku)
ali Grand Hotel Toplice Bled (pri chefu Simonu Bertonclju) ali Dvorec Lambergh
(pri chefu Gregorju Rozmanu).

 

 

Ocenjevalna komisija tekmovanja:

 

Strežni del:

Matej Rudl (vodja strežbe Eurotas hoteli)

Srečko Koklič (Gostinsko-turistična
zbornica)

Branko Lepoša (vodja strežbe San Simon)

Srečko Premužič (strokovni svetovalec za
gostinstvo)

 

Kuharski del:

Filip Matjaž (restavracija COB TOMI)

Jernej Podpečan (vodja kuhinje
restavracija Berveder)

Dušan Veršec (vodja kuhinje Senser
resort Hvar)

Grega Rozman (Dvorec Lambergh)

Alma Rekič (Hotel Kongo)

Dragica Lukin (vrhunska slaščičarka in
predsednica Združenja slaščičarjev Hrvaške)

Tomaž Vozelj (predsednik društva
kuharjev in slaščičarjev Slovenije)



RECEPT ZMAGOVALNE
REGIONALNE GLAVNE JEDI
>>



RECEPT DRUGOUVŠČENE
REGIONALNE GLAVNE JEDI
>>





RECEPT ZMAGOVALNE
RESTAVRACIJSKE SLADICE
>>



RECEPT DRUGOUVRŠČENE
RESTAVRACIJSKE SLADICE
>>



< Nazaj

Ostale novice

  • Obveščamo vas o odpoklicu izdelka DATELJI SUŠENI BREZ KOŠČIC, LOT: 319 LP7, uporabno najmanj do: 14. 11. 2025 (dobavitelj: Marjan voće d.o.o., Trnoščica 10, Dugo Selo, Hrvaška) zaradi prisotnosti norovirusov, genske skupine 1. Živila ne zaužijte, temveč ga zavrzite ali vrnite na mesto nakupa. Za več informacij se obrnite na center@tus.si.

  • Samo v petek, 20. 12., in soboto, 21. 12. 2024, ujemite super vikend akcijo: kava Zlatna džezva (mleta, 100 g, 200 g, 500 g) kar 45 % UGODNEJE, kar 40 % POPUST za pijačo Fructal (izbrani, več vrst), narezke* (več vrst, različne gramature) in riž Zlato polje (več vrst), peneče … Več

  • Ne spreglejte izjemne ponudbe ter super akcij in cen iz aktualnega Tuševega kataloga. Prelistajte ga TUKAJ.