Prvo predtekmovanje: 17. januar 2018
- 13
V Tušu smo danes pričeli s projektom Tuševa zvezdica, tekmovanjem v katerem iščemo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji.
Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih in prvo je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana.
V finale so se uvrstile naslednje ekipe dijakov:
1. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem v Ljubljani, ki je pripravila Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.
2. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, ki je pripravila Sprehod po zimski panonski nižini.
3. mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, ki je pripravila Plahega sulca z nadevom in kašama z zelenjavo.
Strokovni ekipi Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, kateri predseduje Tomaž Vozelj, ki je danes ocenjevala nadebudne srednješolce, so se pridružili tudi znani slovenski kulinarični navdušenci.
Komisija, ki je ocenjevala ekipe:
Kuharska ekipa:
Janez Dolšak (Hotel Intercontinental)
Igor Jagodic (Restavracija Strelec)
Branko Podmenik (Pivnica Union)
Dušan Veršec (Pivnica Union)
Strežna ekipa:
Janez Žust (bivši profesor strežbe SPIZ)
Zlatko Šparakl (JGZ Brdo)
Zoran Jozić (Hotel Lovec Bled Best westeren)
Srečko Koklič (GZS)
Zmagovalni krožnik Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana:
Nadevan kunčji hrbet z jurčki, pehtranovo peno in rumenim ljubljanskim korenjem, hrustljavim pastinakom, štruklji z rdečim zeljem, bučnim pirejem, kuhano hruško in nešpljami ter naribanimi listi korenja.